Amazon Quiz TodayFlipkart Quiz Today

All Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers for Season 1

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz answers for all episodes of Season 1.

All Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers for Season 1

Click here to open Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz (Flipkart App Only).

E30: Jhansi ki Rani

  1. Near which of these places did Rani Laxmi die fighting the British?

    Answer: Gwalior

  2. Which mythological weapon is found on the Param Vir Chakra medal?

    Answer: Vajra

  3. Which of these creatures is found on India's national emblem?

    Answer: horse

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E29: Mangal Mangal!!

  1. Which of these ratio is the same as 2:3?

    Answer: 6:9

  2. Which of these gods is primarily worshipped at the Tirumala temple at Tirupati?

    Answer: Vishnu

  3. At Which town did Mangal Pandey attack British soldiers triggering the 1857 revolt?

    Answer: Barrackpore

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E28: The Mughal Era

  1. Which of these cities was the first capital of the Mughal empire?

    Answer: Agra

  2. The constellations 'Ursa Major' and 'Ursa Minor' are both known by common names referring to which animal?

    Answer: Bear

  3. What are two triangles having exactly the same three sides and exactly the same three angles called?

    Answer: Congruent

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E27: Birth of Facebook

  1. Which of these rivers originates and terminates withing India?

    Answer: Chambal

  2. In which year was Facebook launched?

    Answer: 2004

  3. Where is the smallest bone as well as the smallest muscle in human body found?

    Answer: Ears

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E26: War: Earth vs Mars?

  1. Which planet has approximately the same amount of land mass of Earth?

    Answer: Mars

  2. Which of these metals is most commonly used in making the core of an electromagnet?

    Answer: Iron

  3. What is the full form of 'ATM'?

    Answer: Automated Teller Machine

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E25: Crown'ora Virus

  1. What name is given to the perimeter of a circle?

    Answer: Circumference

  2. What does the word 'corona' in coronovirus mean?

    Answer: Crown

  3. Which river meets the Alaknanda at Devpraying in Uttarakhand to form the Ganga?

    Answer: Bhagirathi

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E24: Earth's Sun-Screen

  1. Who among these was the leader of the rebels in Lucknow during the 1857 revolt?

    Answer: Begum Hazrat Mahal

  2. Ozone is made up of how many atoms of oxygen?

    Answer: 3

  3. How many sides does a dodecagon have?

    Answer: 12

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E23: Shatabdi Express

  1. Which pair among the following is an odd pair?

    Answer: Priyanka Chopra & Parineeti Chopra

  2. Indian Railways started the Shatabdi Express train service to mark whose 100th birth anniversary?

    Answer: Jawaharlal Nehru

  3. Which of these is not the name of a smart assistant?

    Answer: Oculus

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E22: Daya, darwaza tod do!

  1. Who wrote the Vande Mataram?

    Answer: Bankim Chandra Chatterjee

  2. Which of these Indian classical dance originated in Kerala?

    Answer: Kathakali

  3. What is the full form of C.I.D?

    Answer: Criminal Investigation Department (Option C)

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E21: Log of the Rings

  1. CNG largely consist of which gas?

    Answer: Methane

  2. Which of these can hear sounds in the frequency range in which humans cannot hear?

    Answer: All of these

  3. By counting the number of which of these in a tree can you determine its age?

    Answer: Trunk Rings

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E20: Beauty & Beyond

  1. How many years did Shah Jahan take to complete the construction of Taj Mahal?

    Answer: 22 years

  2. Who among these was the first Indian actress to receive the Padma Shri Award?

    Answer: Nargis

  3. Who was the first Indian woman to win an Olympic medal?

    Answer: Karnam Malleswari

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E19: Three States of Matter

  1. In which of these does sound travel the fastest?

    Answer: Solids

  2. Which dance form has three primary gharanas named Jaipur - Banaras and Lucknow?

    Answer: Kathak

  3. The stem of which of these is usually consumed as a vegetable?

    Answer: Potato

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E18: Banana Is a Berry?

  1. According to the last census which Indian state has the lowest population?

    Answer: Sikkim

  2. Botanically speaking which of the following is a berry?

    Answer: Banana

  3. Which of these Indian monuments is the oldest?

    Answer: Ajanta Caves

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E17: Instagram ka Birthday

  1. In which year was Instagram launched?

    Answer: 2010

  2. Which is the world's first trillion dollar tech company?

    Answer: Apple

  3. During what time period was the World War I fought?

    Answer: 1914-1918

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E16: Jallianwala Bagh

  1. Which of these agreement was signed between India and Pakistan following the 1971 Bangladesh war?

    Answer: Simla Agreement

  2. What is the minimum age for a person to be a member of the Rajya Sabha?

    Answer: 30 years

  3. In which year did the Jallianwala Bagh massacre take place?

    Answer: 1919

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E15: Atmanirbhar Bharath

  1. Which of these zodiac is denoted by the goat?

    Answer: Capricorn

  2. Which of these events in Indian history happened first?

    Answer: Swadeshi Movement

  3. In which of these Olympic events do participants cover the most distance?

    Answer: 50 km walk

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E14: SunKissed Earth

  1. How long does it take for sunlight to reach the earth?

    Answer: 8 minutes

  2. Who was the first Indian to win an Oscar?

    Answer: Bhanu Athaiya

  3. Normally which of these would be largest in size?

    Answer: Asteroids

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E13: Birth of Indian Constitution

  1. Who was the chairman of the drafting committee of the Indian Constitution?

    Answer: Dr. B. R. Ambedkar

  2. Which of these is also called as the 'golden fiber'?

    Answer: Jute

  3. Which influential antibiotic was discovered by Alexander Fleming?

    Answer: Penicillin

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E12: Chess - India's Pride

  1. Which of these board games was invented by India?

    Answer: Chess

  2. Which planet in our solar system has the largest ring system?

    Answer: Saturn

  3. Which is the largest Indian state by area?

    Answer: Rajasthan

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E11: Batman of the night

  1. Deficiency of what causes night blindness?

    Answer: Vitamin A

  2. Which instrument measures the distance travelled by a wheeled vehicle?

    Answer: Odometer

  3. which of these awards is given for excellence on the internet?

    Answer: Webby Awards

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E10: Sallu Bhai

  1. Which was Salman Khan's debut movie?

    Answer: Biwi Ho To Aisi

  2. Who is known as 'Misile Woman' of India?

    Answer: Tessy Thomas

  3. Which of these Indian states shares its border with only one other Indian state?

    Answer: Sikkim

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E9: Miss Universe on Earth?

  1. Which of these has the highest density?

    Answer: Water

  2. Germany's invasion of which country started World War II?

    Answer: Poland

  3. Which country has won the maximum number of Miss Universe titles?

    Answer: United States

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E8: SRK Special

  1. Which country has the highest number of active volcanoes?

    Answer: Indonesia

  2. Which is the oldest political party in India?

    Answer: Indian National Congress

  3. Which was Shahrukh Khan's debut movie?

    Answer: Deewana

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E7: Khoya Khoya Chaand

  1. Which is the largest living bird?

    Answer: Ostrich

  2. Who was the founder of the Mughal empire?

    Answer: Babur

  3. Which planet has the most number of moons?

    Answer: Saturn

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E6: Ocean ka Giant

  1. which is the world's largest mammal?

    Answer: Blue whale

  2. Which is the longest snake in the world?

    Answer: Reticulated python

  3. Which is the largest country in the world by area?

    Answer: Russia

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E5: First Commander-in-Chief

  1. Who was the first president of India?

    Answer: Dr. Rajendra Prasad

  2. Where is India's largest container port located?

    Answer: Navi Mumbai

  3. Which is the tallest Waterfall in the world?

    Answer: Angel Falls

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E4: World War - II

  1. How many years did World War II last for?

    Answer: 6 years

  2. which is the longest and largest bone in the human body?

    Answer: Femur

  3. Which system is reponsible for the secretion of hormones?

    Answer: Endocrine system

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E3: Dakshin Ganga

  1. How many Union Territories are there in India?

    Answer: 8

  2. Which of the following river is also known as dakshina Ganga?

    Answer: Godavari

  3. Who is Know as the 'Father of Economics'?

    Answer: Adam Smith

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E2: Saphed ke Anek Rang?

  1. Which city is called the 'White City' of Rajasthan?

    Answer: Udaipur

  2. The color white is a mixture of what colors?

    Answer: All of these

  3. Which of these rivers that flow through India is the longest?

    Answer: Indus

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E1: The Paathshaala begins!

  1. How many times was the Battle of Panipat fought?

    Answer: 3

  2. How long does the Solar Eclipse last?

    Answer: 7.5 Minutes

  3. Which of these is not transmitted by mosquitoes?

    Answer: Cholera

Please join us on WhatsApp or Telegram.

Subscribe Us:

Never Miss an Opportunity. Subscribe to our Channel to Get Instant Notification

Click to Join
For Amazon and Flipkart Quiz AnswersFor GK and Job Alerts
Back To Top

Get to Know Us

Terms of service

© 2020 - quizarmy.com community, or its affiliates
All Images, Brands, Product Names, and trademarks are the property of their respective owners.