Amazon Quiz TodayFlipkart Quiz Today

All Flipkart Beat the Genius Quiz Answers for Season 1

Flipkart Beat the Genius Quiz answers for all episodes of Season 1.

All Flipkart Beat the Genius Quiz Answers for Season 1

Click here to open Flipkart Beat the Genius Quiz (Flipkart App Only).

E28: The City of Lakes

  1. On which lake would you find the Lake Palace in Udaipur

    Answer: Pichola

  2. Neerja Bhanot the flight attendant killed by terrorists worked for which airline?

    Answer: Pan Am

  3. Karsanbhai Patel is best known as the founder of which company?

    Answer: Nirma

  4. In the Mahabharata which son of Shantanu and Ganga took up the name Bishma?

    Answer: Devavrata

  5. At the 1956 Melbourne Olympics who became the first Asian to score a hattrick in Olympics football

    Answer: Neville D'Souza

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E27: Bhaag milkha Bhaag

  1. The experimental township Auroville in Tamil Nadu is dedicated to whose vision?

    Answer: Sri Aurobindo

  2. In 1964 which Indian origin entrepreneur founded the audio equipment company Bose Corporation?

    Answer: Amar Bose

  3. Ashutosh Gowariker's 'Panipat' tells the story of which Maratha commander who lost the Third battle of Panipat?

    Answer: Sadashiv Rao Bhau

  4. In which event did Mikha Singh miss out on an Olympic medal by less than a second?

    Answer: 400 M

  5. The last known members of which animal species in India was shot by Maharaja of Koriya in 1947?

    Answer: Asiatic cheetah

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E26: The Raman Effect

  1. In 2013 which rapper and musician released the song 'Blue Eyes'?

    Answer: Yo Yo Honey Singh

  2. Which best-selling book by Chetan Bhagat tells the story of 'Hari', 'Ryan' and 'Alok'?

    Answer: Five Point Someone

  3. In 2010 who designed the Indian rupee symbol?

    Answer: D Udaya Kumar

  4. India Celebrates National Science Day on February 28 to mark what occasion?

    Answer: Discovery of Raman Effect

  5. During the first world war Indian soldiers posted at which city mutinied in 1915?

    Answer: Singapore

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E25: Unity in Diversity

  1. What day is observed in India on Sardar Patel's birth annivesary on 31st October?

    Answer: National Unity Day

  2. In 2009, which Indian poet-lyricist won the Oscar for 'Best Original Song'?

    Answer: Gulzar

  3. Which Indian city was declared a UNESCO world heritage site in 2019?

    Answer: Jaipur

  4. Which animal is the primary diet of the King Cobra?

    Answer: Snake

  5. Which biologist of Indian origin won the Nobel Prize in Chemistry in 2009?

    Answer: Venki Ramakrishnan

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E24: Gangs of Naxalbari

  1. Who has made the highest individual score for India in an ODI World Cup final?

    Answer: Gautam Gambhir

  2. Which Member of Parliament won the 2019 Sahitya Akademi award in English for his work 'An Era of Darkness'?

    Answer: Shashi Tharoor

  3. The Word Naxalite comes from the village of Naxalbari located in which state?

    Answer: West Bengal

  4. What term in Indian business did Deepak Mohoni coin?

    Answer: Sensex

  5. In the Ramayana, under whose supervision was the bridge to Lanka build?

    Answer: Nala

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E23: From London to Paris

  1. The Alphonso mango was named after an explorer from which country?

    Answer: Portugal

  2. In the Mahabharata who narrates the events of the Kurukshetra war to the blind Dhritarashtra?

    Answer: Sanjaya

  3. Which Puducherry-born Hollywood director has received a Padma Shri in 2008?

    Answer: M Night Shyamalan

  4. In which country did the Indian men's cricket team win its first overseas test series?

    Answer: New Zealand

  5. In 1829 which Governor General of India banned the practice of Sati?

    Answer: Lord Bentinck

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E22: Howdy Modi?

  1. Which was the first Bollywood movie for which AR Rahman composed music?

    Answer: Rangeela

  2. In which state in the USA was the Howdy Modi event held?

    Answer: Texas

  3. From which company did the Tatas buy Jaguar Land Rover?

    Answer: Ford

  4. A writer in which language won the first even Jnanpith award?

    Answer: Malayalam

  5. In the Ramayana whose real name was Nemi?

    Answer: Dasaratha

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E21: India's Own Shakespeare

  1. Which Indian Super League team has Sunil Chhetri played for since 2013?

    Answer: Bengaluru FC

  2. Vishal Bharadwaj's '7 Khoon Maaf' and 'The Blue Umbrella' are based on the works of which author?

    Answer: Ruskin Bond

  3. Who was the first Indian soldier to attain the rank of Field Marshal?

    Answer: SHFJ Manekshaw

  4. The campus of which of these institutions the first of its kind served as an airbase for US troops during World War II?

    Answer: IIT Kharagpur

  5. In Hindu mythology, what did king Bhagiratha bring down from the heavens through penance?

    Answer: Ganga

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E20: The Masalas of Chettinad

  1. Chettinad and Kongunad are cuisines native to which Indian state?

    Answer: Tamil Nadu

  2. Who was the first Indian to win a Grand Slam title in tennis?

    Answer: Mahesh Bhupathi

  3. Which king was responsible for the construction of the Vijaya Stambha in Chittorgarh?

    Answer: Maharana Kumbha

  4. Which city was Mahatma Gandhi at on the night when India became independent?

    Answer: Kolkata

  5. The Karnataka Khadhi Gramodyago Samyukta Sangha in Hubli is famous for producing what?

    Answer: National Flag

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E19: Tirupati Laddu

  1. The 2016 film film Rustom Akshay Kumar's character is loosely based on which Indian naval officer who was part of a landmark case?

    Answer: KM Nanavati

  2. Which GI-tagged sweet dish

    Answer: Laddu

  3. In Which town was Dr. Ambedkar born in 1891?

    Answer: Mhow

  4. Under whose captaincy did the Indian women's cricket team play first Test match?

    Answer: Shantha Rangaswamy

  5. Which country's president was the Chief Guest for India's first Republic Day parade?

    Answer: Indonesia

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E18: The Real Bahubali

  1. In which state is the 57 ft. high Gomateswara Statue of Bahubali?

    Answer: Karnataka

  2. Indian Air Force's motto 'Nabha Sparsham Deeptam' is from which holy text?

    Answer: Bhagavad Gita

  3. Which Indian sportsman has written a memoir titled 'A Shot at History'?

    Answer: Abhinav Bindra

  4. Who created the border line that partitioned India and Pakistan?

    Answer: Cyril Radcliffe

  5. The Vikramshila Sanctuary in Bihar is dedicated to the conservation of which creature?

    Answer: Dolphin

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E17: Sholay in Filmfare

  1. Which company owns the TikTok app which was banned in India?

    Answer: ByteDance

  2. In the Ramayana whose bow does Rama break to win Sita's hand?

    Answer: Shiva

  3. Which sports is the first individual Olympic medalist from Independent India?

    Answer: KD Jadhav

  4. Which is the only Filmfare Award Sholay won in spite of being a blockbuster?

    Answer: Best Editing

  5. Which kingdom fell into ruin after its defeat at the Battle of Talikota in 1565?

    Answer: Vijayanagara

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E16: India's T20 Debut

  1. What plane was Wing Commander Abhinandan Varthaman flying when it was shot down?

    Answer: MiG 21

  2. Kushinagar where Buddha is said to have attemped mahaparinirvana is locate in which state?

    Answer: Uttar Pradesh

  3. Who captained the Indian men's cricket team in their first ever T20 international?

    Answer: Virender Sehwag

  4. Which Indian company was founded by a man named SK Burman in 1884?

    Answer: Dabur

  5. In which present-day country was PM Lal Bahadur Shastri when he passed away?

    Answer: Uzbekistan

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E15: Jallianwala Bagh

  1. On the occasion of which festival were people gathered in Jallianwala Bagh when British troops fired upon them?

    Answer: Baisakhi

  2. Which is the largest Union Territory in India by area?

    Answer: Ladakh

  3. Who is the only Indian to have scored a century in the USA in international cricket?

    Answer: KL Rahul

  4. Which organisation was originally located in the Chamber of Princes in the Parliament before moving to its own premises in 1958?

    Answer: Supreme Court

  5. Neither Roses Nor Thorne is an autobiography of which Supreme Court Judge who was a Presidential candidate who lost to Gianit Singh?

    Answer: HR Khanna

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E14: Oscars to Mother India?

  1. Which was the first movie to be nominated for the Oscar for Best Foreign Language Film?

    Answer: Mother India

  2. In which city is the headquarters of ISRO located?

    Answer: Bengaluru

  3. Which of the only country where the Indian men's cricket team has played in and never won a test series?

    Answer: South Africa

  4. Where in India would you go to see the Mahatma Gandi Marine National Park?

    Answer: Andaman & Nicobar

  5. Which 2,000-year old form of Sanskrit theatre is native to kerala?

    Answer: Koodiyattam

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E13: IPL Special

  1. Anustup and Gayathri are two of the seven horses drawing the chariot of which god in Hindu mythology?

    Answer: Surya

  2. In which city can you find the Sree Padmanabhaswamy Temple Known for the treasures in its vaults?

    Answer: Thiruvananthapuram

  3. Which was the first Indian company to be listed on Nasdaq?

    Answer: Infosys

  4. As of 2019 who is the only player from the losing side to be man of the match in an IPL final?

    Answer: Anil Kumble

  5. Who is the only member of the Indian Air Force to win the Param Vir Chakra?

    Answer: Nimal Jit Singh Sekhon

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E12: Master Blaster Special

  1. Where is the Sulabh International Museum of Toilet located?

    Answer: New Delhi

  2. Who defeated empeoro Humayum and took control of the Mughal empire?

    Answer: Sher Shah Suri

  3. In which city did Sachin Tendulkar hit the first double century in men's ODI cricket?

    Answer: Gwalior

  4. In 1995 what historic first in India took place between Jyoti Basu and Union minister Sukh Ram?

    Answer: First mobile phone call

  5. In the Mahabharata who was the only son of Dhritarastra to survive the Kurukshetra war?

    Answer: Yuyutsu

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E11: World Champion Sindhu

  1. Which Indian player defeated Nozomi Okuhara to become the world champion in her sport?

    Answer: PV Sindhu

  2. Which was the first state in Inia to report a case of Covid-19?

    Answer: Kerala

  3. Who did Pranab Mukherjee defeat in the election to become President of India?

    Answer: PA Sangma

  4. What does the word 'Rafale' literally mean in French?

    Answer: Gust of wind

  5. In the 1920s who become India's first female advocate?

    Answer: Cornella Sorabji

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E10: Beginning of Haldiram's

  1. In which city did the brand Haldiram's start out as a small shop?

    Answer: Bikaner

  2. In which state did a chief minister serve for over 24 years, a record for an Indian state?

    Answer: Sikkim

  3. Who was the chief architect responsible for building the Rashtrapati Bhavan?

    Answer: Edwin Lutyens

  4. In which state would you find India's tallest mountain south of the Himalayas

    Answer: Kerala

  5. In which sport are Homi Motival and PK Garg the only two winners of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

    Answer: Yachting

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E9: Quit India movement

  1. Who is the only Indian to receive an honorary Oscan for contributions to cinema?

    Answer: Satyajit Ray

  2. In Hindu mythology, Subala, the father of Shakuni, was the ruler of which kingdom?

    Answer: Gandhara

  3. How do we better known the poem 'Tarana-e-Hind' for which Pandit Ravi Shankar composed the music?

    Answer: Sare Jahan Se Accha

  4. In the 1970s which minister and former trad union leader forced Coca-Cola and IBM to leave India?

    Answer: George Fernandes

  5. Which ruling dynasty of India referred to themselves as 'Gurkani'?

    Answer: Mughals

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E8: Glorious Mughal Empire

  1. Which ruler built the Jama Masjid in Delhi?

    Answer: Shah Jahan

  2. What is the minimum age for an Indian citizen to become a Member of the Lok Sabha?

    Answer: 25

  3. Which state's movie industry is known by the name 'SandalWood'?

    Answer: Karnataka

  4. At which important location can you find the 145-foot tall Jaipur column?

    Answer: Rashtrapati Bhavan

  5. In which sport has Shiva Keshavan represented India at six consecutive Winter Olympics?

    Answer: Luge

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E7: The polyester Prince

  1. Which Indian business tycoon was the subject of a banned biography named 'The Polyester Prince'?

    Answer: Dhirubhai Ambani

  2. Which is the only national park in the world where you find Asiatic lions?

    Answer: Gir

  3. An Ashokan capital which forms the basis for India's State emblem is found at which place?

    Answer: Sarnath

  4. Who was the basis for the 1980s comic book hero named 'Supreme'?

    Answer: Amitabh Bachchan

  5. In Hindu mythology, who wields the sword called Nandaka?

    Answer: Vishnu

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E6: Origins of Satyameva Jayate

  1. Which 2016 Bollywood movie is based on Mathunny Mathews whose efforts helped save about 170,000 Indians during the 1990 Gulf War?

    Answer: Airlift

  2. Which is India's most spoken language after Hindi?

    Answer: Bengali

  3. 'Emerald. Blue. and You' is the tourism tagline of which Union Territory of India?

    Answer: Andaman and Nicobar Islands

  4. Who was the first sportsperson to win the Rajiv Gandhi Khel Ratna?

    Answer: Viswanathan Anand

  5. India's national motto 'Satyameva Jayate' is taken from which ancient text?

    Answer: Mundaka Upanishad

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E5: Hitman Special

  1. In which state would you find mainland India's eastermost town?

    Answer: Arunachal Pradesh

  2. Which Bangladeshi writer was forced to leave Bangladesh in 1994 for authoring the controversial novel 'Lajja'?

    Answer: Taslima Nasrin

  3. India's first nuclear reactor was named after which divine being from Hindu mythology?

    Answer: Apsara

  4. Whose record of most centuries in a single world cup did Rohit Sharma beat in 2019?

    Answer: Kumar Sangakkara

  5. Which river gives its name to a carnivorous dinosaur called Rajasaurus whose fossils were found in India?

    Answer: Narmada

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E4: Olympic Gold Quest

  1. The Madhubani paintings are the traditional art form of which state?

    Answer: Bihar

  2. Which is the only film that starred both Irrfan Khan and Rishi Kapoor?

    Answer: D-Day

  3. In 1943, CD Deshmukh became the first Indian to head which organisation?

    Answer: Reserve Bank of India

  4. In which country did the Indian Air Force executed Operation Cactus, after their government appealed for help?

    Answer: Maldives

  5. In which year did India win its last Olympic Gold in the hockey?

    Answer: 1980

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E3: Mahabharata Special

  1. Which Pandava had wives named Ulupi and Subhadra in the Mahabharata?

    Answer: Arjuna

  2. The headquarters of the BCCI is located in which international cricket stadium?

    Answer: Wankhede Stadium

  3. Which animal was the national animal of India Immediately before the tiger?

    Answer: Lion

  4. Which person, who was born in India, is the youngest winner of the Nobel Prize in Literature?

    Answer: Rudyard Kipling

  5. Which Viceroy & Governor General of India was assassinated while touring the Andaman Islands?

    Answer: Lord Mayo

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E2: Biriyani Ke Swaad

  1. Thalassery / Ambur / Dindigul / Kolkata and Awadhi are types of what dish?

    Answer: Biryani

  2. In June 2020, which cyclone hit the western coast of India?

    Answer: Nisarga

  3. What is the Civil Aircraft Registration Country Code for planes registered in India?

    Answer: VT

  4. After which Sufi saint did Emperor Akbar name his son, who became emperor Jahangir?

    Answer: Sheikh Salim Chishti

  5. Which asura in Hindu mythology was the son Vajranga & Vajrangi and could ony be killed by a child?

    Answer: Tarakasura

Please join us on WhatsApp or Telegram.

E1: Pratibha Ki Khoj

  1. In which state would you find the Khajuraho temples?

    Answer: Madhya Pradesh

  2. MS Dhoni announced his retirement from international cricket with a social media post featuring which song?

    Answer: Main Pal Do Pal Ka Shayar Hoon

  3. The former chairman of which Indian business house was the first licensed pilot in India?

    Answer: Tata

  4. How many languages are there on the language panel of an Indian rupee note?

    Answer: 15

  5. A symbolic representation of what food item was found on the official flag of the Nizams of Hyderabad?

    Answer: Kulcha

Please join us on WhatsApp or Telegram.

Subscribe Us:

Never Miss an Opportunity. Subscribe to our Channel to Get Instant Notification

Click to Join
For Amazon and Flipkart Quiz AnswersFor GK and Job Alerts
Back To Top

Get to Know Us

Terms of service

© 2020 - quizarmy.com community, or its affiliates
All Images, Brands, Product Names, and trademarks are the property of their respective owners.